09 de novembre 2007

De "marxa" al Baix Aragó


Tardor mogudeta.
Baix Camp,Maestrat,Mezquín...En pocs caps de setmana,no paro amunt i avall.Després d´aquest necessitaré descansar una mica crec...
Demà me´n torno a anar al Baix Aragó.
Fa ja set anys que m´apunto amb els tiets a la marxa senderista del Mezquín,que cada any surt d´un poble diferent dels set que el conformen.
No ens uneix res especial amb aquelles terres,però m´hi sento molt a gust.Passarem,de ben segur,entre oliveres mil.lenàries,totes ben arrenglerades.Caminarem per senders mig oblidats els 364 dies de la resta de l´any,trepitjarem pedres,i bassals si ha plogut.Pujarem,baixarem.Als controls ens aniran alimentant regularment,gairebé cada hora:que si xocolata,que si fruita,que si pernil, que si pa amb vi i sucre...
Per un dia donem feina,però ells la busquen,i repeteixen,a més.Serà que ens hi volen...M´agrada també donar vida a aquestes petites zones que estan fora de les rutes més turístiques.Que només tenen la terra,el paisatge,les oliveres,la seva gent...Però no tot és o pot ser previsible,i això m´agrada també.
I nosaltres què hi busquem?Jo busco entre d´altres coses, sensacions.Mentre estic allà caminant, el meu esperit o animeta o com vulgueu dir-li,s´està carregant de nous colors,noves formes,noves textures,i l´ull humà és molt agraït.
No ens adonem i s´han passat 5 o 6 hores i ja tornem a ser al poble,on ens donaran de dinar.
I després...petita pausa i cap a Barna de nou,amb pastissets boníssims de confitura de carbassa,i un bon oli verge de la zona.

I a esperar un any més,segur que mereix la pena!
P.D.Ah!El Mezquín rep el seu nom pel riu del mateix nom que passa per allà,de cabal més aviat minso.
http://www.marchamezquin.es/