17 d’abril 2012

Visca els riudebitllencs!







Visca els riudebitllencs! No ens podíem imaginar que passar un diumenge al poble de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) pogués ser tan gratificant pels sentits i l´esperit... I no és pel poble en sí (que no està malament però tampoc destaca... ai,ai,ai... si em llegeix algun nadiu...) sinó per la conversa entretinguda que ens van brindar el David Ribas (pintor) i la Pilar, i més tard el Xavier (de Viticultura) per acabar amb la Marta, dinant i gaudint al restaurant El Clos. El motiu del desplaçament va ser fer un cop d´ull al recorregut d´art anomenat MADE IN JAPAN que es fa en aquesta població els caps de setmana des de mitjans d´abril fins al 17 de juny. Quatre interessants espais de la població acullen escultures i pintures d´artistes catalans i japonesos. L´horari dels diumenges és de 12h a 14h. Res d´aglomeracions i molta tranquil.litat. Vins i caves a Viticultura. Deixeu-vos aconsellar pel Xavier i feu-la petar una estona. Gent trempada, gent que fa país, gent anònima que lluita per tirar endavant un model i un projecte de societat.
El molí paperer que es manté intacte des de fa més 25 anys quan va aturar la seva activitat, mereix també la seva visita. El paper fideuer, una anècdota del dia, però no la única. Si en voleu més, deixeu-vos caure com si res per Sant Pere: una horeta de cotxe des de Barcelona.

Em quedo amb les pintures, la pasta verge, les escales en un cel de colors, les històries de formigues de Txernòbil, la ceràmica raku, la fusta treballada, els núvols blancs escampats pel cel, la paret blava del restaurant El Clos, el feix de paper fideuer que amablement em va donar la Pilar, els últims molins paperers, la tranquil.litat d´un poble petit, un cava de bombolles petites que no et puja, un vi negre envaint les venes i dulcifican-te...