15 de setembre 2010

e MOTH ionant

Qui ha dit que les papallones nocturnes no són boniques?

El passat dia 11 de setembre vaig tenir l´oportunitat de participar en les CMN d´enguany (Catalan Moth Night),organitzades per la Societat Catalana de Lepidopterologia.

Durant quatre nits consecutives, diferents voluntaris en diferents països europeus fan aquest mostreig i després posen les dades en comú, un material molt valuós per veure com evolucionen els lepidòpters nocturns a casa nostra i a tota Europa. Els lepidòpters són uns indicadors mediambientals molt importants ja que són molt sensibles als canvis climàtics.

Gràcies a l´Albert Miquel del Pinetell, vam poder col.laborar amb ell en la col.locació dels paranys de llum a la zona de les muntanyes de Prades. Gràcies Albert.

L´experiència va ser molt maca. L´endemà amb moooltíssima paciència vam "alliberar" les papallones i vam fotografiar-les i classsificar-les; bé, de fet, ho va fer l´Albert, però nosaltres li donàvem algun tipus de suport moral espero (admirable la tasca de tots els que s´hi dediquen i l´esforç i passió que mostren).

Un món inabastable al costat de casa nostra i tan desconegut.